Fascia flow yoga

Fascia Flow yoga is vooral voor die Yogi die meer willen dan alleen werken aan hun spieren, d.w.z. werken aan de fascia, algehele gezondheidseffecten, mindfulness en niettemin houden van flow (dans) en een uitdaging!

WAT IS FASCIA FLOW YOGA?

Fascia Flow Yoga combineert traditionele Hatha yoga houdingen (asana’s) met spiraalvormige vloeiende bewegingspatronen geïnspireerd op Qigong en Gyrokynesis. Deze Yoga vorm versterkt de gehele myofasciale en cardio-respiratoire systemen, waardoor de levensenergie (chi) in het hele lichaam wordt geoptimaliseerd. Fascia Flow Yoga is een sierlijke serie houdingen, met een Yang-energetische bewegingskwaliteit (flow), waarbij de gewrichten en de fascia direct worden geopend en gehydrateerd, en de spieren versterkt en gevoed.

Fascia Flow yoga, richt zich op het loslaten, versterken en genezen van het myofasciale weefsel en hoe je Yin-energetische kwaliteiten in de Yang dynamisch vloeiende bewegingen kunt opnemen.

HOE ZIET EEN LES ERUIT?

Een Fascia flow les start met elementen van Qigong om het lichaam en de fascia langzaam op te warmen. Daarna volgt een aantal zonnegroeten met spiraalvormige oefeningen om de fascia optimaal te laten werken, en niet alleen de spieren. Vervolgens worden diverse asana’s gevarieerd in een vloeiende serie (flow), waarbij heel af en toe een houding kort wordt vastgehouden. Alle asana’s worden ook op het ademhalingsritme uitgevoerd. Deze les lijkt op een Power Yoga les en is dynamisch, echter door de elementen van Qigong en spiraal-achtige bewegingen werkt elke vezel in je lichaam mee en doet het dans-achtig aan.

 

TIP: Bekijk ook onze andere vormen van yoga Yoga-vormen beschikbaar in Waddinxveen of Nootdorp en de vlog van Violet