Personal Training

Personal Training Yoga (PTY) is een persoonlijke intensieve yoga begeleiding, waarbij er gewerkt wordt aan uw persoonlijke doel. Dit (haalbare en realistische) doel wordt samen met u bepaald tijdens een (vrijblijvend) intakegesprek.

Aangezien het hier gaat om een persoonlijke aanpak, zullen diverse yoga technieken gebruikt worden, waarvan u het meest profijt heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan actievere vormen als power / vinyasa yoga indien uw wensen een meer yang karakter hebben (kracht), of yin yoga indien u graag soepeler wilt worden, of zoekt naar meer ontspanning (mindfulness). Stoelyoga kan u helpen indien u minder mobiel bent, of wellicht graag yoga tijdens kantooruren wilt doen.

Uiteraard kunnen er diverse technieken worden toegepast om uw doelen te bereiken. Naast het toepassen van diverse yoga technieken, worden er ook diverse ademhalings- en meditatietechnieken toegepast.

Personal Training met persoonlijke doelen

Personal Training Yoga (PTY) is een persoonlijke intensieve yoga begeleiding, waarbij er gewerkt wordt aan uw persoonlijke doel. Dit (haalbare en realistische) doel wordt samen met u bepaald tijdens een (vrijblijvend) intakegesprek. Aangezien het hier gaat om een persoonlijke aanpak, zullen diverse yoga technieken gebruikt worden, waarvan u het meest profijt heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan actievere vormen als power / vinyasa yoga indien uw wensen een meer yang karakter hebben (kracht), of yin yoga indien u graag soepeler wilt worden, of zoekt naar meer ontspanning (mindfulness). Stoelyoga kan u helpen indien u minder mobiel bent, of wellicht graag yoga tijdens kantooruren wilt doen. Uiteraard kunnen er diverse technieken worden toegepast om uw doelen te bereiken. Naast het toepassen van diverse yoga technieken, worden er ook diverse ademhalings- en meditatietechnieken toegepast.

Wat levert Personal Training op?

Bedenk voor uzelf waarom u graag een personal training zou willen. Dit kan zijn omdat u verdieping in uw eigen Yoga practice wilt, ter voorkoming of herstellen van een burn-out (of gewoon ont-stressen), figuurverbetering, betere spierkracht wilt ontwikkelen, minder stijf te zijn (als u uit bed komt), meer in balans wilt komen, gezonder wilt leven, of gewoon omdat u het prettig vindt individueel begeleid te worden. Wat uw persoonlijk doel ook is, u voelt zich al snel fitter en energieker, zowel fysiek als mentaal. Door uw persoonlijke begeleiding wordt u gemotiveerd en geïnspireerd om een gezondere weg in te slaan. Het is een echte samenwerking en daarom wordt van u ook volledige toewijding gevraagd; het beste resultaat boekt u als u zelf er ook hard voor werkt.

Is een personal training geschikt voor mij?

Ja, zeker! PTY is voor iedereen. Door individuele doelstellingen te bepalen, kan u een plan op maat worden aangeboden. Het is voor vrijwel elke leeftijd (kinderyoga is echter nog in progressie en kan helaas nu nog niet worden aangeboden) en kan plaatsvinden in uw eigen woning, buiten in de natuur of tegen een extra vergoeding op mijn woning te Nootdorp.

Waarom Yoga als Personal Training?

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. Yoga is echter veel complexer dan dat, het is een levensstijl, waarbij geleefd wordt volgens het achtvoudige yoga-pad. In een volwaardige yogales zal dan ook niet alleen de aandacht aan de fysieke houdingen (asana’s) besteed worden, maar ook aan ademhalingstechnieken (pranayama), meditatie (dhyana) en concentratie (dharana), waarbij het doel is om echt naar binnen te keren, te voelen en ervaren wat uw lichaam u op dat moment aangeeft (pratyahara).  In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Door yoga leert u te luisteren naar uw eigen lichaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie u werkelijk bent. In uw volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Hoe gaat de Personal Training in zijn werk?

U kunt kiezen uit 2 methodes: de singuliere PTY of de 12-weekse PTY. Bij de singuliere PTY wordt bij een eerste kennismaking een (vrijblijvende) korte intakegesprek voor wederzijds vertrouwen ingepland, waarbij u uw doelstelling kunt aangeven. Voorafgaande aan elk daaropvolgende training kunt u aangeven waar u de focus op wilt leggen, zoals bijvoorbeeld de wervelkolom, heupgebied, of hamstrings. Er wordt gekeken naar wat u nodig heeft op het moment. Van de singuliere training kunt u een vertrouwelijke, respectvolle, professionele persoonlijke begeleiding verwachten. Aangezien deze training singulier (eenmalig) is, is het werken aan een lagere termijn doelstelling (bijvoorbeeld figuurverbetering) facilitair gezien minder geschikt.  Het 12-weekse programma is hiervoor wel geschikt.

Voor het 12-weekse programma zal er allereerst een (vrijblijvend) intakegesprek volgen, waarbij niet alleen de (haalbare en realistische) persoonlijke doelstelling zal worden besproken, maar ook een wederzijds vertrouwen wordt bewerkstelligd. Een wederzijdse toewijding om uw doel te bereiken van 12 weken wordt verwacht van zowel u als de Personal Trainer. Een persoonlijk trainingsprogramma wordt voor u opgesteld, welke u na de 12-weekse periode zelf kunt blijven toepassen, waardoor dit een langdurig effect kan hebben en u uiteindelijk de handvatten en de basis geeft om zelf verder te gaan met gezonder te leven.

Heeft u een eigen praktijk of een bedrijf met geschikte ruimte en heeft u interesse in yoga voor uw werknemers/ clientèle? Dan kunt u mij hiervoor benaderen via het contact formulier, bellen of mailen (zie contactgegevens)

Wat zijn de kosten voor de singuliere/ 12-weekse Personal Training yoga?

De singuliere privélessen zijn wel met een (vrijblijvend) intakegesprek (voor wederzijds vertrouwen), maar zonder bepaling van de doelstelling, online consultatie en evaluatie. Kosten hiervoor zijn 55 euro per les. Het is mogelijk om op uw locatie met meerdere personen een privéles te krijgen. Kosten; 2 personen 45 euro p.p., 3 personen 35- euro p.p.

Voor het 12-weekse programma krijgt u 10 privélessen op maat gemaakt aan huis. Inclusief is online consultatie, persoonlijke begeleiding en wekelijkse evaluatie. Kosten hiervoor zijn 450 euro.

Heeft u interesse? Vult u dan het intake formulier zo volledig mogelijk in en stuurt u deze retour naar; info@born4yoga.com.

Wat kan ik u aanbieden aan yoga en technieken?

Power / Vinyasa yoga

Een dynamische vorm van yoga, met vloeiende aaneenschakelingen van krachtige houdingen die op het ademritme worden uitgevoerd. Deze yogavorm is gebaseerd op ashtanga, waarbij gewerkt wordt met een wisselende serie van krachtige houdingen die op het ademritme wordt uitgevoerd.

Yin yoga

Een rustige vorm van mindful yoga, waarbij houdingen gedurende een langere tijd worden aangehouden om op deze manier in diepere lagen van het lichaam flexibiliteit te creëren.

Stoel yoga

Een milde yogavorm, waarbij gebruik wordt gemaakt van een stoel. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Hatha yoga

Een zachte yogavorm, waarbij de houdingen elkaar in een rustig tempo opvolgen en aandacht wordt besteed aan ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Mindfulness

Mindfulness is het psychologische proces van het onder de aandacht brengen van ervaringen die zich voordoen in het huidige moment, welke je kunt ontwikkelen door de beoefening van meditatie en door andere trainingen. Mindfulness is een element van alle yogavormen, echter ligt de nadruk vooral bij Yin yoga.

Ademhaling technieken

Ademhalingstechnieken worden bij alle vormen van yoga toegepast, maar kan indien gewenst ook additioneel worden ingezet, indien u bijvoorbeeld veel last heeft van stress.

Meditatie

Meditatie is een element van alle yogalessen, maar ook additioneel worden ingezet indien gewenst/ nodig.