GRATIS Summit “Rust in je Hoofd” 7 en 8 Juni 2024

Summit

Het is alweer tijd voor de 3e editie van het Groei&Meer summit “Rust in je Hoofd” Er zijn weer verschillende waardevolle masterclasses en workshops! Zet dus net als vorige keer een groot kruis in je agenda op beide dagen: 7 en 8 juni 2024.

Dit summit staat volledig in het teken van ontspannen. Hoe krijg ik rust in je mijn hoofd? 

Verschillende specialisten geven jou uitleg wat er gebeurd bij stress, drukte en onvoldoende slaap. Op welke manier ontvang je maximale rust in je hoofd? Tijdens de verschillende masterclasses kom je hierachter!

Laten we de zomer goed en ontspannen tegemoet gaan, met veel rust in je hoofd 💪🏻

In juni zal ik, Violet er aanwezig zijn bij de Summit van Sonja. Ik zal daar een inleiding geven tot een workshop mediteren. Extra genieten, omdat je dit GRATIS vanuit de comfort van je eigen huis aan mee kan doen. Diezelfde maand zal ik een volledige workshop mediteren geven, met de diepgang vanuit Ayurveda, Yoga en de Himalayaanse traditie. Het zijn beiden interactieve workshops. Hierbij, ga je vooral zelf ervaren hoe jij op een effectieve manier kunt mediteren en het kan integreren in je dagelijks leven. We gaan niet alleen zitten, maar ook bewegen, dus pak je mat alvast uit de kast. Mediteren is helemaal niet moeilijk, ik leer je de trucjes en fijne kneepjes!

Meditatie

Wat is Meditatie?

Meditatie, een tijdloze en wereldwijd beoefende praktijk, heeft haar waarde bewezen in het bevorderen van geestelijke gezondheid en het verrijken van het algemene welzijn. Haar eeuwenoude traditie overstijgt culturele en religieuze grenzen, en wordt omarmd door mensen van diverse achtergronden.

De kern van meditatie ligt in het cultiveren van bewuste aandacht en het trainen van de geest om in het huidige moment aanwezig te zijn zonder oordeel. Omdat dit het observeren van gedachten en emoties omvat ontstaat een innerlijke stilte die rust brengt in het hoofd te midden van de drukte van het dagelijks leven.

Hoewel meditatie op verschillende manieren kan worden beoefend, blijven de basisprincipes consistent: je vindt een comfortabele zithouding, je richt de aandacht op een object of de ademhaling, en brengt de geest terug naar het huidige moment wanneer je bent afgeleidt.

De voordelen van meditatie zijn breed en diepgaand. Naast het verminderen van stress en het bevorderen van emotionele balans, versterkt het de concentratie, veerkracht tegen stress en het gevoel van welzijn en tevredenheid met het leven. Door regelmatige beoefening kan meditatie een kracht

Verschillende benaderingen van Meditatie

Meditatie is een praktijk waarbij je bewust je aandacht richt op een bepaald object, zoals je ademhaling, gedachten, sensaties of een specifieke mantra, om innerlijke rust, helderheid en een diepere verbinding met jezelf te bevorderen. Het gaat om het cultiveren van bewuste aanwezigheid in het huidige moment, zonder oordeel over wat zich voordoet. Het creëert rust in je hoofd.

Enkele benaderingen zijn bijvoorbeeld Mindfulness Meditatie, Concentratie Meditatie, Metta Meditatie, en Transcendente Meditatie. Yoga Nidra wordt vaak in connectie gebracht met meditatie, maar is wezenlijk anders op hersengolf niveau.

Elke benadering van meditatie heeft zijn eigen unieke doelen en effecten. Maar, ze delen allemaal een gemeenschappelijk doel: het bevorderen van innerlijke vrede, zelfbewustzijn en geestelijke welzijn. Het kiezen van een meditatiebenadering hangt af van persoonlijke voorkeur en de specifieke doelen van de beoefenaar. Door te experimenteren met verschillende meditatievormen, kunnen mensen ontdekken welke techniek het meest effectief is voor hun individuele behoeften en levensstijl.

De Relatie tussen Yoga en Meditatie

Yoga en meditatie zijn nauw met elkaar verbonden als holistische praktijken. Deze richten zich op het bevorderen van geestelijke en lichamelijke gezondheid, evenals innerlijke balans. Ze worden vaak apart beoefend, maar gecombineerd gebruikt wordt er een diepere staat van welzijn en bewustzijn bereikt. En uiteraard rust in je hoofd. Door regelmatig zowel yoga als meditatie te beoefenen, kunnen mensen een diepere verbinding met zichzelf en de wereld ervaren. Ze kunnen een staat van welzijn bereiken die hun leven op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau verrijkt. De combinatie van yoga en meditatie biedt vele voordelen voor zowel de geest als het lichaam. Hierbij combineer je de fysieke voordelen van yoga met de mentale en emotionele voordelen van meditatie, wat resulteert in een diepere staat van welzijn en innerlijke balans.

Conclusie

Ter conclusie, ontdek de transformerende kracht van meditatie tijdens deze workshop en ervaar de diepgaande voordelen voor je geest, lichaam en ziel. Of je nu nieuw bent in meditatie of een ervaren beoefenaar, deze workshop biedt een unieke kans om je praktijk te verdiepen en nieuwe inzichten op te doen. Leer effectieve technieken om stress te verminderen, innerlijke rust te bevorderen en een diepere verbinding met jezelf te ontwikkelen. Stap uit de dagelijkse drukte en gun jezelf de rust en helderheid die meditatie kan brengen. Sluit je aan bij ons en ontdek de helende kracht van meditatie voor een evenwichtig en vervuld leven.

Schrijf je hier in: https://buff.ly/3UNirez

of gebruik onderstaande QR code